Introductie en Oprichting
Stichting Musicalgroep Urk  werd in 2006 opgericht door tekstschrijver en musicalspeler Sjoerd Bakker. Het motief voor het uitvoeren van een eerste kerstmusical in 2005 was dat de musical een samenbindende factor moest zijn binnen de Gereformeerde Kerk van Urk. Het was een roerige tijd, de gereformeerde kerken gingen samen in de Protestantse Kerk Nederland, maar daar was niet iedereen het mee eens. Een deel ging mee in de fusie, maar een ander deel van de gemeenteleden stapte uit de kerk. Het zorgde voor emotionele taferelen. Sjoerd Bakker wilde iets met zijn gaven en talenten doen om de eenheid in de gemeente terug te brengen. Al vanaf zijn tiende speelt hij toneel met een boodschap, en nu ontstond langzaam het idee voor een speciale kerstmusical. Al in de zomer van de scheuring was Sjoerd in gedachten met de musical bezig. Hij wilde iets doen ter ere van God, en dat vervelende jaar mooi afsluiten.” Zo kwam het dat we middenin de tijd van onrust, tezamen zaten in de huiskamer om het kerstevangelie voor te bereiden. Prachtig was dat. Het werd een enorm succes. Op de avond van de uitvoering in 2005 kwamen er twaalfhonderd mensen opdagen. We moesten ruim driehonderd mensen wegsturen, omdat er geen plek meer was in de herberg! Uit de reacties na de tijd bleek dat er enorm veel mensen geraakt waren. Van verschillende kanten kregen we te horen dat we meer met deze musical moesten doen.

Musicals
2005        De Vervulde Profetie
2006        Ga je mee naar Golgotha?
2006        De Vervulde Profetie
2007        Op weg naar Hemelvaart
2007        Het is Volbracht
2008        Wonderbaarlijk – Op zoek naar een Wonder
2010        Wonderbaarlijk – Bidden om een wonder
2012        Rabboeni

CD’s / DVD’s
2007        De Vervulde Profetie (CDVD)
2010        Wonderbaarlijk (CDVD)

Dankbaarheid
Na vele uitvoeringen mag de musicalgroep terugkijken op een gezegende tijd. Een tijd waarin de gemeente werd opgebouwd en onderwezen.

Als musicalgroep mogen we dankbaar terugkijken op het werk wat God in de gemeente heeft gedaan. We mochten musicals uitvoeren, zangdiensten ondersteunen, speelfilms maken, en liederencd's maken. Dit alles tot eer en verheerlijking van Gods grote Naam.

De groep die zo klein begon is uitgegroeid tot een ware familie, waarin zowel voor als achter de schermen gigantisch veel werk verzet wordt, om het evangelie zo breed mogelijk te vertellen.

 

Algemene informatie:

Aantal leden
47

Repetitiedag
donderdag van 20.00 uur tot 22.30 uur

Repetitieruimte
Consistorie Bethelkerk Urk
Wijk 3-3
8321 EW Urk
0527-681406

Contributie
15 euro per kwartaal

www.bijbelverhalen.com

@Musicalgroepurk