Dirigent, organist, arrangeur
Menno Hakvoort

Menno Hakvoort is geboren op 13 november 1955 op Urk. Zo rond zijn elfde jaar begon Menno met het bespelen van een harmonium. Zijn ouders waren namelijk in het bezit van een harmonium. Toen de vader van Menno zei: 'Dat 'ding' gaat de deur uit, want er speelt toch niemand op', was dat voor Menno reden genoeg om zich het spelen eigen te maken. Menno probeerde dit in eerste instantie zelf. Later kreeg hij orgelles van Henk Harteveld en Teun Bakker.

De muziek had Menno te pakken en hij volgde de volgende studies: Koordirectie aan de Muziekschool in Kampen, een 3-jarige dirigentenopleiding bij de Stichting Nederlandse Korenorganisaties in Zwolle, een jaar de vervolgopleiding koor- en orkestdirectie in Utrecht. Hij ontving les van Harry Camstra (koorvorming, algemene muziekleer en muziek geschiedenis), Klazine van der Vinne (zangles), Frans Schouten (zangles), Ohne Wierdsma (koorvorming), Jan Eelkema (slagtechniek).

Menno Hakvoort is sinds 1971 actief in de muziek. Van 1971 tot 1980 en vanaf 2000 is hij organist van de Gereformeerde Kerk Urk. Van 1980 tot 2000 was hij organist in de Gereformeerde Kerk in Espel. Ook is hij begeleider van de jeugd- en opwekkingsdiensten. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de ‘Sing-in’-band die jeugddiensten voor kinderen en tieners organiseert. Verder is hij voorzitter van de commissie Beeld en Geluid ten behoeve van de nieuwbouw van een kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Urk.

Sinds 1991 is hij actief als dirigent van het kamerkoor Vocal Expression en sinds 2005 muzikaal leider van de Stichting Musical Groep Urk. Naast zijn werk bij gemeente Urk zet hij zich ook al twintig jaar in als dirigent en leider van gospelgroep ‘Promise’.

Voor de Musicalgroep heeft Menno Hakvoort alle muzikale en vocale arrangementen geschreven. In de afgelopen jaren heeft Menno een fantastisch team van muzikanten, zangers en zangeressen om zich heen verzameld. De kracht van deze muzikale samenstelling is terug te horen in de ontroerende en meeslepende liederen.

In het dagelijks leven is Menno Hakvoort werkzaam op het Urker Gemeentehuis bij de afdeling Financiën.

Voor zijn bijzondere inzet voor de kerkelijke koorzang binnen de Urker samenleving is de 56-jarige Hakvoort benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

www.bijbelverhalen.com

@Musicalgroepurk