Schrijver, acteur en regisseur
Sjoerd Bakker

Sjoerd Bakker en Ds. Arie van der Veer (bron foto: EO - Goud Wierook en Mirre)Sjoerd Bakker, geboren op 1 oktober 1982, begon op 10-jarige leeftijd al toneel te spelen bij een plaatselijke toneelvereniging. Vol met passie probeerde hij bij verschillende gelegenheden de mensen aan het lachen te maken. Later begon hij verhalen en scripts te schrijven en zo ontstonden er vele komische typetjes.

In 2004 werd Kees Smetvrees in het leven geroepen, een eigenaardig mannetje met vreemd accent, maar met een hart van goud. Zij aan zij met tante Bepsie zorgen zij voor de gekste grillen en grollen tijdens de kindersing-ins. Toneel met een boodschap van God voor de allerkleinsten.

In 2005 schreef Sjoerd Bakker de eerste evangelische musical, "Ga je mee naar Bethlehem". Zelf nam hij de rollen waar van de herbergier en Herodes, wederom twee typetjes.

In zijn verhalen en liedjes  ontdekken we ook steeds bijzondere karakters en typetjes, die de vertalingen van de Bijbelverhalen juist zo aantrekkelijk en toegankelijk maken voor het hele gezin.

Sjoerd is schrijver, acteur en regisseur met de drang om het evangelie op deze manier te verkondigen, met de gaven en talenten die hij van de Vader gekregen heeft.

In het dagelijks leven runt Sjoerd samen met zijn vrouw een bloemenwinkel en woonwinkel op Urk, en is hij de gelukkige vader van twee lieve kinderen: Rosalin en Thymo.

Musicals die onder andere door Sjoerd zijn geschreven:
De Vervulde Profetie   |   Het is volbracht   |   Bidden om een wonder   |   Wonderbaarlijk

Samen met deze groep hoopt hij nog vele voorstellingen of producties te mogen maken.

www.bijbelverhalen.com

@Musicalgroepurk